zondag 6 april 2008

Santorini (2)


ImerovíglionHuis met binnenhofje


LavatrapDe deskundigen verschillen niet van mening: Santorini is een van de spectaculairste reisbestemmingen die er bestaan. En ook over de beroemde zonsondergangen van Santorini is iedereen het eens: "Absoluut de mooiste ter wereld, dit hebben we nog nooit ergens gezien." Horden Amerikanen, Nieuw-Zeelanders, Japanners en Chinezen komen daar alleen al op af.


Santorini, Cycladen (GR), hoofdplaats Fira
Skaros, de avond valt

Op het plateau van Imeroviglion

 
Bezoek voor een feestelijk orthodox kerkje
'Het is de enige plaats op aarde die me ooit voldoening gaf"
- de Engelse dichter George (lord) Byron, 19de eeuw
Rijen muilezels brengen via een pad van steile trappen en haarspeldbochten bootpassagiers, bagage en beneden in de oude haven aangevoerde scheepsbestellingen van kleine zaken honderden meters omhoog naar hun bestemming in Fira. De spectaculaire, bijna loodrecht in de rotswand uitgehakte kabelbaan wordt vrijwel alleen door avontuurlijke personen gebruikt d.w.z. door mensen zónder hoogtevrees.

Griekse bruiloft: Bruid Olympiá, en haar uitgebreide gevolg inclusief musici, beginnen aan hun grote dag. De bruidegom verblijft nog zeker een halve dag elders, op een geheime plek: hij mag zijn geliefde pas aan het begin van de middag zien, op weg naar de kerk.

Half tien 's morgens: ontbijt, op een van de buitenterrassen, voor wie dan al graag ruim 20 graden oktoberwarmte tot zich neemt, bij brood en koffie.
Ontbijtbuffetkamer binnen (hier met uitzicht bij avond), voor wie achter een raam aan tafel 's morgens vroeg liever de zon ontloopt.


Om de hoek, bij de bushalte: neem vast plaats!

1 opmerking:

Anoniem zei

kan tenminste nog reizen via de foto`s. vanuit mijn luie stoel.
`t zit per slot altijd in het hoofd.
voyage autour de ma chambre.
dauphin.